MUHAMMAD YUNUS

Uluslararası Mikrofinans ve Sosyal Girişimcilik Merkezi

Çalışma Atölyeleri ve Etkinlikleri

Sosyal İşletmecilik Laboratuarı @ Okan Üniversitesi –  11, 12 Haziran  2012

Okan Üniversitesi Muhammad Yunus Uluslararası Mikrofinans ve Sosyal Girişimcilik Merkezi ilk eğitimi programını Grameen Creative Lab (GCL) danışmanlığında gerçekleştirdi. Üç günlük eğitim süreci boyunca Okan Üniversitesi Muhammad Yunus Merkezi ve GCL sosyal işletmecilik konusunda en başarılı ve güncel örnekleri inceleyerek bilgilerini paylaşımında bulunmuşlardır.

20-30 kişilik küçük bir grup olarak, sosyal işletmecilik konusunda sistematik bir anlayış geliştirmiş ve sosyal işletmeciliğin toplumumuz için faydalarına değinilmiştir.

Grup, Spesifik bölgeler için sosyal ihtiyaçları tanımlamış, beyin fırtınası gerçekleştirerek bu spesifik bölgeler için sosyal işletmecilik fikirleri ortaya atmıştır.

Farklı atölye eğitim methodları hakkında bilgi edindikten sonra sosyal işletme kurmak için gerekli olan somut adımların tartışıldığı bir oturumla eğitim programı tamamlanmıştır.